Prima pagină // Mesager educational // Istoria recentă a României studiată opțional

Istoria recentă a României studiată opțional

https://www.youtube.com/watch?v=C-7v73BjaxY

Un comentariu

Un răspuns to " Istoria recentă a României studiată opțional "

  1. Tele-spectator spune:

    Legat de expresiile la care ar duce demitizarea, apropo de buna practica de a ne referi la text, iata articolul de la care a pornit scandalul asa-zisului cadavru din dulap: http://www.romaniaculturala.ro/articol.php?cod=7225
    Citatul este de fapt „Pentru nevoia de chip nou a tinerilor care în cultura română de azi doresc să-şi facă un nume bine văzut în afară, Eminescu joacă rolul cadavrului din debara.”
    Andrei Plesu descrie, in articolul sau „Sarbatorirea lui Eminescu”, fenomenul ce a urmat:
    „Horia Roman Patapievici a scris, mai de mult, un articol în care deplîngea insensibilitatea generaţiilor mai noi, „post-moderne”, faţă de lirica eminesciană. Pentru cei incriminaţi – spunea textul articolului – Eminescu a ajuns să fie ”cadavrul nostru din dulap”. Or, anvergura lui nu merită un asemenea tratament. Ei bine, o sumedenie de ”comentatori”, care fie n-au citit ce a scris Patapievici, fie au citit şi n-au priceput, fie au citit, au priceput, dar cu o rea-credinţă pe care doar ura crîncenă o poate explica, au decis să-l compromită în ochii lumii pe infatigabilul „băsist”, răspîndind ideea că nu cei criticaţi de el îl socotesc pe Eminescu „cadavrul nostru din dulap”, ci el, el însuşi. Patapievici devine, astfel, printr-o calomnie trivială, dar prizată de multă lume, „demolatorul” „românului absolut” al poeziei autohtone. E un fals grosolan, dar un fals „de succes”.” (adev.ro/o156jj)

Adaugă un comentariu


© 1999-2013 Informatia TV & S.C. Solpress S.R.L. în condițiile Legii nr. 8/1996